Zirci Ciszterci Apátság
Keresés
Galéria
Eseménynaptár
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Nincs esemény!
Szent Bernát idézetek
 
hírek

CISZTERCI SZÁLLÁSHELY NYITJA KAPUIT PÉCSETT

2015.07.10

CISZTERCI SZÁLLÁSHELY NYITJA KAPUIT PÉCSETT
 Gyönyörűen felújított homlokzat, csodaszép díszítőfestéstől míves kapualj, macskaköves, rusztikusan megmunkált, oszlopokkal szegélyezett udvar, díszkút, levendulától és fűszernövényektől illatozó ágyások, pécsi mester keze munkáját dicsérő, kovácsoltvas díszkapuval invitáló pihenőkert várja a Pécs történelmi belvárosába érkező és ott szállást kereső kis- és nagy csoportok, valamint egyéni látogatók foglalását.

 A kívül és belül egyaránt megújult épületben összesen 40 férőhely, nagyobb társaságot is kényelmesen befogadni tudó, hangtechnikával ellátott közösségi tér és teljesen felszerelt konyha, mozgáskorlátozottak fogadására alkalmas helyiségek és ingyen WIFI használat kínál kényelmes időtöltést az Európai Uniós támogatásból megújult, hamarosan átadásra kerülő egykori rendházban.
Az emeletes ágyakkal, kísérőknek külön szoba biztosításával, nemenként elkülönített vizesblokkal ellátott emeleti épületrész szolgálja ki a 8-20 fővel érkező csoportokat. A rendház másik, földszinti szárnyában pedig normál berendezésű, külön mellékhelyiséggel, mosdóval és zuhanyzóval ellátott apartmanokban kapnak helyet az ennél kisebb létszámmal érkező csoportok, vagy egyéni szállásfoglalók.
Mindemellett egy kápolna, illetve a magyarországi Ciszterci Rendet, a Miasszonyunk Női Kanonokrendet és mindkét esetben azok pécsi vonatkozását is bemutató kiállítások bővítik tovább az épület kínálta szolgáltatásokat.
A Zirci Ciszterci Apátság tulajdonában álló ingatlan felújítása nem csak a külső szépségek megőrzése jegyében, hanem a tudatosságéban is zajlott. Mindezt bizonyítja az az 10 db, tetőre szerelt napkollektor, mely a fenntarthatóságot sugallva szolgálja ki a ház melegvíz fogyasztását.
Az udvarban parkolási lehetőséggel, valamint tűzrakóhellyel is rendelkező belvárosi Ciszterci Szálláshely az alábbi elérhetőségeken, akár – munkaidőben 8 és 16 óra között - személyesen, akár on-line formában is elérhető:
 
 
Cím: Pécs, Szent István tér 6.
Tel: + 36 20 440 34 41, +36 72 510 145
E-mail: zarandokhaz.pecs@gmail.com
Facebook: Zirci Ciszterci Apátság Pécsi Szálláshelye