Zirci Ciszterci Apátság
Keresés
Galéria
Eseménynaptár
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Nincs esemény!
Szent Bernát idézetek
 
hírek

MEGÚJULÓ RENDHÁZ, VALLÁSTURISZTIKAI KÖZPONT A SZENT ISTVÁN TÉREN

2014.03.20

 A Ciszterci Rend tulajdonában álló, Pécs - mint kulturális főváros - belvárosának szívében, a Világörökség részét képező területen elhelyezkedő Szent István téri ingatlan turisztikai célú hasznosítására törekvő, „Vallási turizmus, turisztikai attrakció fejlesztése a pécsi Miasszonyunk Kanonok Rendházban” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztés Alap társfinanszírozásával 149.591.529 Ft támogatásból megvalósuló beruházás indult nemrégiben Pécsett. Az idei év tavaszától várhatóan egy évig tartó munkálatokat követően impozáns, korszerű, egyben látogatóbarát vallásturisztikai szolgáltatással, országrészeken átívelő programlehetőségekkel bővül a városba érkező turisták lehetőségeinek színtere.
 

 Az rendház felújítása nem csak a turizmusra lesz kedvező hatással. A fenntarthatóság alapelveit előtérbe helyező fejlesztés maga után vonja a város és térségének fejlődését is, gazdaságélénkítő szerepe megkérdőjelezhetetlen. Olyan munkahelyteremtő, turisztikai attrakció jön létre, amely működését megkezdve egyedülálló élményt képes nyújtani a városba érkező gyermekes családoknak, turistáknak, zarándokoknak, külföldi vendégeknek egyaránt, mindezzel nagyban hozzájárulva a térség turisztikai életének színesítéséhez, versenyképességének fenntartásához is.
Az előzetes tervek szerint a Mi Asszonyunk Női Kanonokrend és a pécsi ciszterciek múltját feldolgozó, valamint a helyi iskolatörténethez kapcsolódó, mind a fiatal, mind pedig az idősebb korosztály igényeit kielégítő, interaktív kiállítás kialakítása mellett, megközelítőleg 40 – mozgáskorlátozottakra is fókuszáló - férőhellyel bővül a város szálláshely-kapacitása. Mindemellett a felújított épület lehetőséget teremt majd kisebb rendezvények, lelkigyakorlatok, ifjúsági programok, családi napok, vallási ünnepekhez köthető rendezvények, előadások megvalósítására is.
A fenti évszaktól független lehetőségeken túl további és szinte magától értetődő programként kínálkozik, hogy a zarándokszállásra érkező vendég a város szépségeinek megtekintését követően, zarándoklatát folytatva ellátogasson a Ciszterci Rend életének meghatározó, távolabbi országrészekben fellelhető további zarándokhelyeire is